Over mij

SARA VAN ROMPAEY


YOGADOCENT


Ik ben Sara (°1977), mama van Rik en Lena, vrouw van Jan,

zot van de natuur, yoga, paarden, tuinieren, kruiden en ecologisch leven.

Mijn pad was kronkelig, maar boeiend. Ik werkte 3 jaar als diëtiste bij bodystyling maar mijn liefde voor spiritualiteit deed me godsdienstwetenschappen studeren en zo werd ik pastoraal werkster voor jongeren (5j) en nu mag ik godsdienst én yoga geven (17j) in het 1ste en 2de middelbaar. Een heerlijke leeftijd!


Ik kreeg de liefde voor yoga van thuis mee. Als tiener ging ik al mee met mijn ouders naar yogalessen om kracht te brengen in mijn zwakke rug en rust in mijn drukke hoofd. Hoe moeilijker de tijden, hoe meer ik aan yoga had. Yoga heeft me veel gegeven. De tijd is nu rijp om iets terug te geven.

In 2017-2018 volgde ik de zalige  Yoga Teacher Training (200u) van Yogaloft Gent bij Joachim Meire.  In deze opleiding werden we klaargestoomd om Vinyasa en Alignment-based Yoga te geven op een veilige manier, waarbij we de houdingen aanpassen aan ieders lichaam en mogelijkheden.  Daarnaast volgde ik authentieke hatha yoga, rustige yinyoga, pittige vinyasalessen en een klein beetje spirituele kundaliniyoga.

Elke yogastijl is mooi op zijn manier. Ik wil uit alle stijlen iets meepikken in mijn yogalessen.

Ik zal nooit de sterke, lenige yogadocent zijn die mensen in kunstige poses praat. Ik kan het niet en wil het ook niet. Yoga gaat niet over kunstjes op je mat, maar om een gezonde geest in een gezond lichaam. Mijn lijf heeft alvast niet de lenigheid en kracht om ‘straffe dingen’ te doen. Maar ik vind dat niet erg. Yoga brengt kracht in je lijf en veerkracht in je mind… en dat is voor iedereen anders en toch ook gelijk. Yoga zal je helpen groeien en grenzen verleggen, met zachtheid en respect voor wie je op dit moment bent.

Dat is mijn missie.


Opleidingen


 Voedings- en dieetleer (Rega Hogeschool Leuven)

Godsdienstwetenschappen (HIGW)

Lerarenopleiding (GPB-opleiding)

 Yoga teacher training (Yogaloft Gent, Joachim Meire) (200u)

Yin Yoga Teacher training (Mirjam Wagner) (50u)
Pranayama teacher training (Frank Gielen)
Find your dharma (Happy with yoga) (100u)
Wim Hof workshop- fundamentals (Dominique Stuelens)
Wim Hof workshop - advanced (Dominique Stuelens)


én veel lessen en workshops over 
Kruiden (Christine Van den Bossche)

Ecologisch leven (Velt)

Natuur (Natuurpunt)