Praktisch en prijs


Yoga Natuurlijk maakt nieuwe plannen 

Het nazomertje heeft ons echt in de watten gelegd. Keer op keer werden we voor de yogales verrast met een echte 'indian summer'... zachte warmte en herfstige geuren en kleuren. Heerlijk!

Maar we kunnen er niet onderuit. De avonden worden kouder en donker. Dus moeten we op zoek naar een nieuwe manier om yoga te doen, een beetje buiten maar ook veel binnen en toch coronaproof.

Elke nieuwe fase in coranatijd was wat zoeken en aanpassen. En telkens kwam het helemaal goed, dus dat zal nu zeker ook zo zijn. De yogaliving is heerlijk ruim. Voor, tijdens en na de yogales kan ik de ramen opengooien. Normaal gezien kunnen er 14 yogi's in de living, nu max 9. Dat is wat te weinig, dus plan ik 2 lessen op dinsdagavond en voorlopig ééntje op woensdagochtend. Na een maandje evalueer ik. Welke binnenlessen slaan aan, welke niet. Waar is er nood aan een lesje minder of meer. Ik stel me flexibel op. Het is wat het is en het is oké.

Na wat denk- en voelwerk maakte ik de volgende plannen:

 • Op dinsdagavond is er een yogales van 19u tot 20.10u en een tweede van 20.30u tot 21.40u. Wanneer de eerste lichting niet te lang blijft hangen en de tweede lichting arriveert rond 20.25u, moet dat lukken met de parking. We hebben dat ook al zo gedaan met twee lessen op zaterdagochtend en dat liep perfect.
 • Op woensdagochtend is er een yogles van 9u tot 10.10u. Bij droog weer beginnen we met een kort yogamoment buiten. Even buiten rekken en strekken en een verfrissende ademhaling kunnen wonderen doen. Na ongeveer 20 minuutjes leggen we ons binnen op ons matje. De kachel knispert. Een heerlijke mix tussen binnen en buiten. Draag schoenen die het natte gras kunnen verdragen.
 • Elke eerste woensdag van de maand gaat de yogales door in de Averegten in Heist. Daar, waar Yoga Natuurlijk drie jaar geleden startte, piepklein, maar reuzefijn.
 • Eén of twee zaterdagen per maand doen we op de mooiste plekjes uit de regio (De Merode en het Neteland rond Heist) een yogawandeling van 2 à 4 km. Een heerlijke mix tussen yoga, wandelen, mindful bewegen, ademen en de natuur opsnuiven. 
 • In de schoolvakanties beleeft mijn gezin allerlei dolle avonturen in de living en geef ik liever geen yogalessen thuis. Dan worden het yogawandelingen of yogalessen in de natuur op woensdagochtend.
 • De prijs blijft 12 euro voor een losse yogales. 80 euro voor een 8-beurtenkaart. 10 euro voor een yogawandeling, of een beurt van je kaart. Betalen kan cash ter plaatse. Of met overschrijving naar BE14 9731 7602 1183 met vermelding van je naam.
 • Het materiaal van Yoga Natuurlijk wordt nu niet gebruikt. Je brengt zelf een yogamatje mee en 2 dekentjes. Als je yogablokjes hebt mag je die natuurlijk ook meebrengen, als je dat helpt. Ik biedt voorlopig nog geen drankjes aan. Breng je eigen herbruikbare drinkfles mee.RESERVEREN? HOE DOE JE DAT?


Met deze link ga je naar het reserveringsprogramma:
https://www.supersaas.nl/schedule/Yoga_Natuurlijk/Yogales

Je gaat naar een yogales in de kalender en maakt een 'nieuwe gebruiker' aan. Hier vul je enkele gegevens in. Je kiest en onthoudt je wachtwoord. Nu kan je je reservering maken.
Denk ook eens na hoe vaak je yoga wil doen. Door wekelijks yoga te doen kan je echt flexibiliteit en veerkracht opbouwen. Af en toe yoga doen is gewoon gezellig, maar je bouwt er minder mee op. Misschien kan je jezelf meteen een doel stellen en meerdere lesjes inplannen.
Noteer de geplande yogalessen meteen in je agenda. Je kan je reservaties zelf wijzigen tot 2 uur voor de les. Al is lastminute weer uitschrijven niet ideaal natuurlijk... Inschrijven kan tot 30 minuten voor de les, als er nog plekjes vrij zijn.


Een probleem bij het reserveren of registreren? Geen probleem. Stuur even een mailtje naar sara@yoganatuurlijk.be.LESVERLOOP


Yoga Natuurlijk zoekt naar pure, warme, gezellige plaatsjes in de natuur, om helemaal op adem te komen....
soms heerlijk buiten, in de winter (deels) binnen met zicht op de natuur.

 • Lesverloop ‘Gewone yogales’

  - 10 minuutjes voor de les kan je arriveren, rustig op je matje gaan zitten, of nog rustig praten.

  - De les begint met enkele minuutjes theorie over het thema van de les.

  - In de winter beginnen we de les op woensdagochtend even buiten en landen nadien op onze mat, lekker warm binnen.

  - Een rustig lesbegin… aarden, ademen, aandacht.

  - In het midden van de les een easy yogaflow.

  - Eindigen met 10 minuten zachte  yin yoga en 10 minuten eindontspanning en/of meditatie.

  - Wil je in die zachte yogavibe meteen naar huis? Helemaal oké.
     Wil je nog even vragen stellen of napraten. Ook helemaal oké.

 • Thema's

  Yoga is veel meer dan oefeningen alleen. Rust in je hoofd en kracht in je lijf kan je bereiken door lichaamshoudingen, meditaties, ademhalingsoefeningen,... Wekelijks stel ik een ander thema centraal in de les bv. lief voor je rug, yogasutra's van Patanjali, verfijn je zonnegroet, je energie in balans, 10 gouden yogaregels,...
  Na de les krijg je een klein infoblaadje mee. Zo verzamel je week na week meer yogawijsheid.WANNEER?

 • Elke dinsdagavond buiten om 19u (april - september) en binnen om 19u én 20.30u (oktober - maart)
  Elke woensdagochtend om 9u
 • Elke ‘eerste woensdagochtend van de maand’, om 9u in de Averegten in Heist-op-den -Berg. 
  Verzamelen op de parking nabij het Boshuis, Boonmarkt 12, Hallaar.
 • Af en toe is er een extra yoga-activiteit op zaterdag. Dan geef ik mijn creatieve brein wat meer ruimte, ontdekken we  verschillende mooie, natuurlijke plekjes, doen we een yogawandeling of een workshop of ...  Hou facebook, de nieuwsbrief of de website in de gaten. 

PRIJZEN

 • Eerste kennismakingsles : 5 euro (voor een gewone yogales, niet voor de yogawandelingen)
 • Losse les: 12 euro
 • 8-beurtenkaart: 80 euro 
 • De gewone les bevat: 70 minuten yogales en een blaadje met theorie over het thema.
 • Yogawandeling: 10 euro (1,5 à 2 u wandelen en onderweg yoga)
 • Andere activiteiten bv. mindful Kajak, Lezing in Volle Overgave, Yogawandeling met Healthy Smile, yoga & wildpluk,…  kunnen verschillen in prijs.
 • Yoga is voor iedereen, de natuur ook. Twijfel niet om me aan te spreken als dit financieel lastig voor je is. We zoeken samen een oplossing!

WAAR?
Yoga Natuurlijk zit verstopt in de natuur, tussen bossen, hooilanden en velden. Zowel buiten als binnen kan je de natuur 'ademen'.

Er is veel groen en ruimte buiten, als een heerlijke ruimte binnen. Daar is plaats voor 14 personen (9 in coronatijd), met kaarsjes, een kachel en zicht op de natuur. Soms doen we yoga buiten, soms binnen... soms een beetje van beide. Het is de natuur die daarbij voor ons beslist. De natuur is een grote inspiratiebron voor mijn yogalessen.

 • Yoga Natuurlijk
  Ramselsesteenweg 61
  2230 Herselt
 • Rij naast nr 49 (schuin tegenover Izumi Shiatsu) het zandweggetje in. De kronkelweg tot het einde volgen. Aan een splitsing volg je rechts.
  Volg de pijl van Yoga Natuurlijk.

PRAKTISCH

 • De yogalessen kunnen altijd doorgaan. Bij mooi weer gaat de yogales (deels) buiten door. Bij guur, koud of donker weer gaat de yogales binnen door, in de gezellige yoga-living. 
 • Meebrengen: 2 dekentjes en een yogamatje
 • Yogawandelingen gaan ook door als het regent. Regen op je snoet doet je ziel heel goed!
 • Inschrijven?
  Kom je een eerste keer? Schrijf je in met een mailtje naar sara@yoganatuurlijk.be (via het registratiesysteem kan ook).
  Vertrouwde yogi's schrijven in via het reservatiesysteem https://www.supersaas.nl/schedule/Yoga_Natuurlijk/Yogales


 • Elke yogales heeft een ander thema. Zo blijven de lessen steeds verfrissend en leer je veel bij over yoga.
 • Voor de yogalessen binnen draag je gewoon gemakkelijke kleren. Voor yogawandelingen en yogalessen buiten pas je je wat aan aan de omstandigheden. Warme, lange laagjes of zomers licht... maar toch best met lange mouwen en een lange broek om de muggen te slim af te zijn. Muggenmelk en zonnecreme kunnen ook van pas komen.
  Yoga in de natuur kan in alle seizoenen. Al is het maar eventjes, om na een frisse start, rustig binnen op de mat te belanden. 

CONTACT

Wil je graag meer weten over Yoga Natuurlijk?


 • Mail sara@yoganatuurlijk.be
 • Bel Sara 0494/18.50.36
 • Vraag de maandelijkse nieuwsbrief aan door een mailtje naar Sara of bekijk en 'subscribe' de nieuwsbrief hier.
 • Bekijk regelmatig de website www.yoganatuurlijk.be
 • Like Yoga Natuurlijk op facebook en instagram.
 • En vertel het voort aan iedereen die blij wordt van yoga en natuur!

Yoga natuurlijk - Ramselsesteenweg 61 - 2230 Herselt -


- www.yoganatuurlijk.be - Sara Van Rompaey - sara@yoganatuurlijk.be - 0494/18.50.36 -


Wil je de maandelijkse NIEUWSBRIEF-mail ontvangen? Stuur een mailtje!


Rekening nummer: BE14 9731 7602 1183                 BTW-nr BE0675.937.075